בת 3 וחצי עם אוזן "נוזלת" אחרי שנה וחצי של "שקט"

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/01/2008 | 22:23 | מאת: אמא

שלום ד"ר, בתי בת ה3 וחצי סבלה בינקוטה מדלקות חוזרות וטופלה באנטיביוטיקה, עד לפני כשנה וחצי, שהדלקות הפסיקו אחרי טיפול אנטיביוטי מונע של 3 חודשים. לפני כשבועיים היא התלוננה על כאבים באוזניים, שעברו כנראה מאליהם. אבל אתמול לפתע נתקפה בכאב עז ובערב אכן ראינו הפרשות מהאוזן. היום החלו לה כאבים עזים מהאוזן השנייה וגם היא התפרצה הערב. אחרי חורף קשה ורווי אנטיביוטיקות בשנה שעברה, אנחנו מנסים לתת לגוף שלה קצת להתמודד יותר עם כל הוירוסים/חיידקים שמתקיפים אותה (ואת יתר ילדי הגן...) ובינתיים הולך לא רע. השאלה היא האם זה נבון במצב כזה שהאוזן ממש נוזלת, לא לקחת טיפול אנטיביוטי ולתת לגוף להתמודד לבד? אנ י יודעת שמרגע שהאוזן התפרצה הכאבים כבר לא חזקים כ"כ ושהיא יכולה להתמודד איתם, אבל האם זה מספיק? לאחרונה שמענו מרופאה שהנטייה היום היא לתת לאוזניים להרפא לבד... ד.א: אנחנו נעזרים ב otidin וב דזורן כדי להרגיע את הכאב ו(פסיכולוגית) גם אותה. סליחה על אורך ההודעה ותודה מראש, אמא.

26/01/2008 | 08:12 | מאת: ד"ר עדי בירון

אפשר בהחלט לחכות ולראות אם המחלה תחלים ללא התערבות טיפולית. מרבית דלקות האוזניים אכן יחלימו לבד. עם זאת, מומלץ לעשות זאת תחת פיקוח רפואי, על מנת שאם תחול החמרה, ניתן יהיה לעלות עליה ולהתחיל טיפול מוקדם ככל שניתן. באשר לטיפל המקומי בטיפות אוזניים, יש להבדיל בין טיפות מאלחשות (נוגדות כאב) כגון אוטידין, לבין טיפות המכילות אנטיביוטיקה כגון דזורן. אוטידין היא תרופה לשיכוך כאב הניתנת מקומית. דזורן לא נועד לאילחוש ואין לו מקום בטיפול בדלקת האוזן התיכונה. מדובר בטיפות אנטיביוטיות שנועדו לטיפול בדלקת בתעלת האוזן החיצונית, שהיא מחלה אחרת לחלוטין. ישנו אפילו מאמר בסיפרות הרפואית של א.א.ג. המראה שהאנטיביוטיקה המצוייה בדזורן עלולה לפגוע האוזן כאשר היא ניתנת במצב שעור התוף מנוקב (כמו במצב של דלקת אוזן תיכונה עם הפרשה). אנא, עשי לעצמך טובה גדולה ולעולם אל תיתני תרופות הדורשות מרשם רופא בלא שקיבלת אותן מרופא לטיפול במחלה הנוכחית. ביקור אצל רופא עולה היום בכל הקופות פחות ממנה שווארמה. אל תחסכי, זה עלול להיות מסוכן. אני אישית, וכאן מדובר בדיעה אישית לחלוטין, מעדיף בכלל לא לטפל בנוגדי כאב מקומיים, אלא לשכך כאב ע"י אקמול, נורופן וכו'. זאת מפני שכאשר הטיפות מצטברות בתעלת האוזן, לעיתים קשה לרופא הילדים להבדיל בינן לבין הפרשה.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים