ריור - חשד לשקד שלישי מוגדל וקשיי נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/02/2013 | 06:52 | מאת: שירה

שלום, בני בן 2.9, מרייר מאז ומתמיד לאורך כל היום. בלילה לא מרייר. רוב הזמן עם פה פתוח ביום ובלילה. צילום רנטגן נזופרינקס יצא תקין. יש מעט נוזלים באוזניים. הרופאה רוצה להפנות אותנו לבדיקת סיב אופטי דרך האף ומעבדת שינה בשל חשד לשקד שלישי מוגדל הגורם להפסקות נשימה בלילה (ביקשה שאכין סרטון של כמה דקות במהלך השינה וממנו הסיקה שיש לו הפסקות נשימה). הילד ישן טוב ורצוף, לעיתים בשינה נושם בכבדות ותנועתי, עירני וחיוני במשך היום, סקרן, נבון, רגוע, אוכל טוב, מדבר ושומע מצויין. הקושי היחידי שאני רואה הוא הריור. אני רוצה להימנע מבדיקות מיותרות. אשמח לחוות דעתך. תודה, ליאור

שלום שירה קצת לא מסתדר לי שלטענתך השינה של הילד שקטה לחלוטין והרופא שמעה וראתה בסרטון הפסקות נשימה. רצוי לפנות לבדיקת רופא אאג ולהראות לו את הסרטון. במדיה ויש שקדים מוגדלים זה יכול להסביר את הפרעות השינה (אם הם קיימות). מעבדת שינה יכולה להסויף אן התמונה לא ממש ברורה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים