נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/02/2013 | 21:57 | מאת: שירן

שלום, לביתי בת השנתיים וארבע התגלו נוזלים באוזניים לאחר המלצה של אחות טיפת חלב ללכת לבדיקה עקב דיבור לא ברור של הילדה. התחלנו טיפול בהיסטדקס- שלא עזר ולאחר שבועיים שנתנו לה את התרופה הרופא בדק שנית וראה כי יש מתיחה של עור התוף ווקום שנוצר ואין ייבוש "אמיתי" של הנוזלים. לאור זאת הוא המליץ לנו על ניתוח כפתורים. רצינו להתייעץ ולדעת מה החלופות והאם כדאי למהר לנתח? שירן

שלום שירן 1. טיפול תרופתי לא עוזר בטח לא היסטודקס 2. זמן יכול לעשות טוב לנוזלים במיוחד בתקופת האביב והקיץ. מצד שני אם עיכוב בדיבור נובע מהנוזלים רצוי לטפל. סביר לזחור על בדיקת שמיעה בטווח של 3 חודשים. במידה ויש שיפור משמעותי ניתן להסתפק במעקב בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים