ניתוח הסרת אדנואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/01/2013 | 00:18 | מאת: ר.

לבני בן ה-7 הומלץ להסיר אדנואיד בשל נחירות ושינה עם פה פתוח בלילה. אין צורך להוציא את השקדים. 1.מהם הסיכונים בניתוח כזה? לטווח קצר ולטווח ארוך? 2.האם מערכת לימפה באזור א.א.ג נפגעת בשל הנתוח? 3. האם איכות האוויר הנשאף נפגעת לאחר הסרת אדנואיד? (מעבר האוויר יהיה אומנם טוב יותר אך האם האוויר לא יעבור את הסינון הדרוש?) תודה על התשובה ר.

1. רצוי לשאול שאלה זאת את המנתח. כעיקרון זהו ניתוח עם סיכונים מזעריים. הסיכון לטווח קצר הוא דמם אפי קל וריח לא טוב מהאך והלע. לטווח ארוך הסיכונים נדירים לעיתים יש הצטלקות של החך ושינוי בדיבור. 2. לא 3. לא בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים