סטרפטוקטק חוזר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/01/2013 | 13:16 | מאת: סבטה

שלום דוקטור. בני בן 5.5 סבל 2 פעמים ברצף בסטרפטוקוק בקיץ. טיפול מוקסיפן לא עזר כי המחלה חזרה שבוע אחריו. אבל אוגמנטין כן עזר. אחרי 3.5 חודשים הילד שוב נדבק ושוב נתנו לנו מוקסיפן באותו מינון כמו קודם- תוצאה היא לא עזר, מחלה חזרה יומיים לאחר הטיפול. למראות זאת, שוב רשמו מוקסיפן במינון יותר גבוה ל10 ימים ואחר כך טיפול מונע במוקסיפן ל30 יום. תוצאה: הטיפול לא עזר. עכשיו ילד סים אוגמנטין ל10 יום. שמנו לב, כ' בכל פעם שמתחילה המחלה במקביל מופיעים פצעים לבנים כואבים בפה . במקרה של טיפול במוקסיפן הפצעים נעלמים בקושי ואני צריכה לטפל בהם בניפרד. במיקרה של אוגמנתין הם נעלמים מהר. מה יכולה להיות סיבה למחלה חוזרת לאחר מוקסיפן (מה קשר עם פצעים?). ומה עדיף בהמשך ניתוח או טיפול מונע בראפופן? תודה רבה.

שלום סבטה האם נלקחו משטחי גרון. לרוב סטרפטוקוקים רגישים מאד לפניצילין ומספיק טיפול ברפפן אין כל יתרון לאוגמנטין. לעיתים מדובר במחלה וירלית ושום אנטיביוטיקה לא תעזור. אם משטחי הגרון שליליים יתכן ומדובר ב PFAPA במיוחד שאת מציינת פצעים בפה, במקרים אלה אנטיביויקה מיותרת לחלוטין. משטח גרון חיוני לקבלת כוון בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים