בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/01/2013 | 21:37 | מאת: א

שלום. בני בן שני וחצי, במהלך החודש וחצי האחרון סבל מחיידק בגרון קיבל אנטיביוטיקה מוקסיפן ל - 7 ימים ולא עזר לכן קיבל לאחר מס' ימים רפפן ל - 10 ימים. לאחר מכן התגלתה דלקת אוזנים ופה קיבל אזניל ל - 5 ימים (סה"כ 22 יום של אנטיביוטיקה לתקופה קצרה מאוד של חודש וקצת!). בשבוע האחרון ביקרנו פעמיים אצל א.א.ג והיא אומרת שהיא רואה מעין נוזלים מאחורי עור התוף, ולפי הצבע זה נראה לה מוגלה. הילד נכון לעכשיו ללא חום ובסה"כ בסדר. הוזמנו שוב ליום א'. הרופאה טוענת שאם התמונה לא תשתנה יש לנקז את הנוזלים ושזה הליך מאוד כואב. האם זה בסדר לא לנקז את הנוזלים כל עוד אין חום? האם זה מסוכן להשאיר אותם? הגוזל כל כך סובל לאחרונה ואני רוצה להקל עליו בכל מה שניתן. אשמח לתשובה מפורטת. תודה רבה.

שלום נוזלים באוזניים קיימים תמיד בעקבות דלקת חריפה ולוקח להם מספר שבועות לפחות להתפנות. במידה ולילד אין חום והוא במצב כללי טוב (שינה, מצב רוח וכו) אין כל צורך בטיפול נוסף. רצוי מעקב אצל רופא הילדים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים