פענוח בדיקות וניתוח פוליפים לבת שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/01/2013 | 11:02 | מאת: אורית

שלום, שבוע שעבר הייתי אצל רופא עם בתי בת השנה, הפוליפים שלה מורחבים מה שמאפשר מעבר אויר צר מאוד, הוא נתן טיפול לנסות כחודש ואמר שאם לא יעזור נלך לניתוח, מה זה אומר ומה המשמעות? בנוסף הוא לקח משטח מהנזלת וזה התוצאות: NOSE-BACT HAEMOPHILUS INFLUENZAE 0.00 MIC SENSITIVITY AMPICILLIN S CHLORAMPHENICOL S CIPROGIS S ZINNAT S CEFTRIAXONE S NOSE-BACT MORAXELLA(BRANHAMELLA)CATARRH. 0.00 NOSE-BACT STREPTOCOCCUS GROUP C 0.00 האם זה אומר שיש איזה חיידק וצריך לטפל? תודה-רבה!

שלום אורית את צריכה לשאול את הרופא המפנה מה המטרה של המשטח. באף יש אין סוף חיידקים ולא מפתיע שבתרבית הייתה צמיחה. הדבר החשוב ביותר הוא תלונות הילדה מידת חומרת ומשכם. ניתוח צריך היות אופציה אחרונה לאחר שנוסה טיפול תרופתי ומעקב בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים