איך למנוע את כאב האוזניים הבא?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/12/2012 | 17:58 | מאת: עירית

שלום ד"ר גורדין, בני (בן 3) סובל מכאבים ודלקות אוזניים חוזרות מזה חצי שנה. כבר לקח כמה סדרות של אנטיביוטיקה, אבל הכאב הבא תמיד מעבר לפינה. תסמינים נוספים: נזלת כרונית (בעיקר מנחיר שמאל), שקד שלישי מוגדל וירידה בשמיעה. לפני שאנחנו פונים לשולחן הניתוחים - האם יש דרך בסיום קורס אנטיביוטיקה למנוע את הכאב / דלקת הבאה? * האם יש להקפיד על כובע בחורף? * האם אפשר לנקות אוזניים עם מקלונים (אחרי אמבטיה)? * מה לגבי טיפולים אלטרנטיביים? * כל עצה תתקבל בברכה כיום בני בקורס אנטיביוטיקה נוסף שבסיומו הומלץ על אנטיביוטיקה מניעתית עד סוף החורף, אבל הייתי רוצה להמנע מזה ... תודה, עירית

שלום עירית לצערי אין פתרונות קסם. אין ממש דרך יעילה למנוע את המחלות הוירליות של דרכי הנשימה שהם המקור לדלקות האוזניים. באופן טבעי הילדים מתחסנים עם הגיל ויש ירידה בכמות הדלקות. במקרים תדירים מאד של דלקות אוזניים נשקלות האופציות של טיפול אנטיביוטי מונע או ניתוח כפתורים. במידה ולילד ליקוי שמיעה מתמשך האופציה ניתוחית עדיפה. לכובע בחורף אין ממש ערך הגנתי . אין כל צורך לנקות את האוזניים עם מקלונים. טיפול אלטרנטיבי ניתן לנסות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים