נקב בעור התוף ודלקות אוזניים חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/12/2012 | 22:09 | מאת: נטע

בתיבת 8 חודשים. בשלושת החודשים האחרונים סבלה 3 פעמים מדלקות אוזניים (לא באותה אוזן). הדלקת הנוכחית מצווה בהפרשות מוגלתיות מהאוזן. רופא הילדים אמר להשתמש במי חמצן לניקוי ולאחר מכן 3 טיפות פעמיים ביום של סילוקסן. היום היינו אצל רופא אאג, שאיבחנה נקב בעור התוף באוזן עם המוגלה. היא שמה לה פד עם בטאקורטן, נתנה טיפול אנטיביוטי כל 4 שעות לסירוגין דזורן וסילקוקסן ופעמיים ביום תרחיף אוגמנטין. הילדה לא משדרת שכואב לה או שהיא סובלת. אין חום. היא אמרה להימנע ממים באוזניים ע"י צמק גפן עם שמן באוזניים. השאלה שלי בעצם, מה התהליך עכשיו? עד מתי האנטיביוטיקה (היא אמרה לפחות שבוע ונתנה מרשם ל-10 ימים. איך אדע מתי הילדה יכולה לחזור לגן? ומה המשמעות של נקב כזה? תודה מראש

שלום נטע בד"כ כאשר יש הפרשה מוגלתית יש נקב בעור התוף. בסיום הדלקת הנקב בד"כ נסגר ואין בעיה לטווח ארוך. רצוי מעקב. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים