נזלת צמיגית ואף סתום - בת שלוש וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/12/2012 | 14:50 | מאת: א

שלום בתי בת ה- 3 וחצי מנוזלת מזה שבועיים. עד כה הסתדרה עם זה. שמנו מי מלח לפני השינה ובסה"כ הצליחה לישון. מקנחת הרבה את האף ועד כה הנזלת הייתה שקופה למדי. ביומיים האחרונים הנזלת הפכה לצמיגית וירוקה, פחות נוזלת החוצה מהאף אבל האף סתום, קשה לקנח את האף ובלילה היא מתעוררת מספר פעמים כי נסתם לה האף. מי מלח לא נראה שעוזרים. שמנו כרית והגבהנו הראש. דבר לא עוזר. מתי כדאי להיבדק אצל רופא ? מתי חשד לדלקת בסינוסים שמצריכה טיפול אנטיביוטי ? מה עוד ניתן לעשות כדי להקל עליה ? תודה

שלום בהחלט רצוי לפנות לרופא. נזלת מוגלתית שכיחה מאד בילדים לרוב אינה מצריכה טיפול מלבד הקלה סימפטומטית. לעיתים יש מקום לקורס אנטיביוטי של 7-10 ימים . מבחינת הקלה ניתן להשתמש בסירופ אנטהיסטמני דוגמת היסטופד או אריוס וטיפות אנטיביוטיות שמכילות גם סטירואידים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים