ילדה נשאית של סטרפ. שתי המלצות הפוכות לטיפול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/12/2012 | 10:40 | מאת: אייל

שלום רב הבת שלי בת 7. ילדה בריאה בד"כ. לפני כ 3 חודשים דלקת גרון חום גבוה, משטח חיובי לסטרפ' טופלה במוקסיפן 10 ימים 10 מ"ל פעמיים ביום והדלקת חלפה. לפני כחודש היה יום אחד של חום גבוה 40 מעלות וחלף לאחר יום אבל היה שוב משטח גרון חיובי. הרופאה אמרה שזה וירוס והיא לא טופלה שוב באנטיביוטיקה. מאז כבר חודש וחצי ללא דלקת גרון או חום מרגישה טוב אבל ביצענו לה שני משטחי גרון בקופה שיצאו חיוביים לסטרפ והרופאה אמרה שהיא נשאית של סטרפ. יתר בני המשפחה לא נושאים סטרפ ( אשתי , אני ואח שלה נבדקנו יצאנו שלילי במשטח ). רופאת הילדים אמרה שאין טעם לטפל בנשאות של סטרפ כי היא לא יכולה לגרום לנזק ללב ולפרקים וכו' ומטפלים רק אם תהיה דלקת פעילה עם חום וכו'. לעומת זאת היינו אצל אא"ג אתמול שאמר שהגרון נראה נקי ויפה אבל צריך לטפל בנשאות של סטרפ והמליץ על מוקסיפן 7 מל פעמיים ביום ל 10 ימים. שני הרופאים אמרו שתי דעות הפוכות. אשמח לדעתך המקצועית 1. האם יש טעם לטפל בנשאות של סטרפ בילדה בת 7 אם אין כרגע דלקת פעילה וחום? יש המלצות מעודכנות בנושא זה של ארגוני הבריאות? 2. ***האם נשאות של סטרפ, בלי חום וכאב גרון, עלולה לגרום לה לנזק לפרקים וללב וכו'?? 3. האם הטיפול שהאא"ג הציע 350 מג מוקסיפן פעמיים ביום 10 ימים הוא לא קצת מינון נמוך ביחס לילדה ששוקלת 24 קילו? זה מינון מתאים גם להכחדת נשאות בלי דלקת פעילה? אזכיר שטופלה נגד סטרפ רק פעם אחת באנטיביוטיקה - מוקסיפן 500 מג פעמיים ביום 10 ימים ( לפני 3 חודשים ) ואז חלפה הדלקת אבל נשארה הנשאות. מה המלצתך תודה רבה

שלום אייל הנושא הזה מאד שנוי במחלוקת ולכן דעות מרובות וההפוכות כעיקרון אם הילדה נשאית אין דרך למגר את הנשאות זה משהו שמלווה אותה שנים ולעיתים כל החיים. החיידק הזה פשוט נהפך לחלק מהפלורההטבעית בגרון ואינו אמור לגרום לדלקות גרון. כלללא בטוח שהדלקת הראשונה נגרמה עי סטרפ יתכן והיה זיהם וירלי והמשטח חיובי כוון שהסטרפ תמיד שם. לא אמורה להיות בעייה של דלקת פרקים. ניתן לבדוק רמות נוגדנים לסטרפ (ASO) בכדי לקבל אפיון . במידה וטיטר הנוגדנים גבוה יתכן ובכל זאת חלתה במחלה סטרפטוקוקלית חריפה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

01/12/2012 | 22:52 | מאת: אייל

תודה על התשובה המפורטת! 1.אם כך במצב הנוכחי שבו אין חום או כאבי גרון היית ממליץ כן לטפל במוקסיפן כדי להכחיד נשאות או לוותר על כך ולחכות ולטפל רק אם יש כאבי גרון וחום? 2. אם היא נשאית ויתר המשפחה לא, ולא נטפל אז עם הזמן כולנו נדבק, לא? תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים