פוליפים באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/11/2012 | 09:42 | מאת: מלי

בני בן שנה וחודשיים סובל מנזלת ומנחירות בלילה. בצילום אף נראה כי הפוליפים שלו חסומים. האם כדאי לנתח כבר בגיל הזה והאם יש דרכים להקל על מצבו כרגע ?

שלום מלי הכדאי תלוי במידת הסבל וההפרעה לאיכות החיים של הילד. לגיל אין משקל עיקרי בקביעת הניתוח. אם הילד כעת אינו יושן טוב כוון האף חסום מתקשה בבליעה ואכילה עקב החסימה האפית רצוי לעזור לו כבר עתה בניתוח. מבחינת טיפול תרופתי ניתן לנסות מי מלח לאף. אפשרויות נוספות כוללות מתן גרנולות של סיינגולייר או תרסיס סטירואידלי אפי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים