ניתוח שקדים ופוליפים ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/11/2012 | 08:56 | מאת: שקד

שלום ביתי בת שנתיים וחצי נוחרת בלילה, עייפה ביום ועם פה פתוח תמיד כמו כן יש לה לעיתים קשיי נשימה ובעיות בליעה. הפרופסור אלברטו ליברמן המליץ על ניתוח שקדים השאלה האם זה גיל מוקדם מידי יש לציין שהרבה אנשים "יודעי דבר" טוענים שזה גיל מוקדם מידי לא לנתח לפני גיל שלוש וחצי שלעיתים זה מסתדר לבד... האם זה אכן מוקדם מידי? קראתי על כל מיני סיבוכי דימום וכאלה האם מומלץ לבקש אשפוז של כמה ימים (כי הבנתי שבאסותא ובכלל משחררים באותו יום).

שלום שקד זה לא גיל מוקדם מדי. יודעי הדבר לא ממש מבינים. לעיתים יכול להיות שיפור בתלונות אך במידה ולילד הפרעה תפקודית דוגמת הפרעת בליעה ונשימה אין מקום לחכות עוד 1-2 שנים או יותר בתקווה שאולי זה יסתדר. בד"כ האישפוז הוא ללילה אחד. אין טעם לבקש עוד ימי אישפוז עדיף שהילד יהיה בבית. דימום יכול להופיע לרוב 5-7 לאחר הניתוח ולא מאשפזים תקוםה ממושכת כזאת בשום מקום בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים