שקד שלישי לתינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/11/2012 | 19:55 | מאת: דנה

דר שלום רב בני בן שנה ושלושה חודשים ואובחן לו שקד שלישי מוגדל ע"י סיב אופטי. הרופא המומחה המליץ על ניתוח כבר בגיל הזה. יש לציין כי הילד מתעורר פעמים רבות בלילה ונושם דרך הפה והקושי בעיקר עם מוצץ ומצונן הרבה. הוא מתפתח בהתאם לגילו ואוכל טוב.ביצענו בדיקת שינה בגיל חצי שנה ולא היו כמעט הפסקות נשימה. לגבי עכשיו אני לא יודעת. לגבי האוזניים יש נוזלים והיתה דלקת רק פעם אחת, בדיקת שמיעה טרם ביצענו. האם אתה ממליץ על ניתוחים בגיל כל כך צעיר? האם כדאי לנסות תרופה בשם סילגולייר? ומה הסיכוי שזה יעזור לילד? אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה

שלום דנה הצורך בניתוח נקבע בעיקר על סמך התסמיניםש ל הילד ומידת ההפרעה באיכות החיים. גיל לא קרטריון חשוב החלטה. אין טעם לחכות לגיל מבוגר יותר ולתת לסבול לילד כעת. לפי התחיאור שאת מוסרת יש הפרעה תפקודית ורצוי לטפל בה. ניתן לנסות סינגולייר לגבי סיכוי הצלחה קשה להגיד בחלק מהילדים יש תגובה ובאחרים אין שום שיפור. במדיה ואתה מחכים רצוי לנסות את התרופה. ניתוח יגרום לשיפור סימפטומטי כעת באופן מיידי . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים