ניתוח צינוריות בגין שמיעה ירודה "בלבד"

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/10/2012 | 12:20 | מאת: אורי

שלום רב, ד"ר גורדין בני בן שנה ועשרה חודשים. בבדיקת שמיעה - דו"צ 30 דציבל, בון (נדמה לי שכך קראו לזה ...) - 10 , טימפ' - B דו"צ. מלבד זאת - אין דלקות אזניים בשנה האחרונה כולה (לפני כן היו בתדירות גבוהה), הוא מדבר המון , חלק משובש וחלק יפה מאוד. אדנואיד מוגדל, אבל שינה לא רעה בכלל בלילות (יש לילות שמתעורר ורבים שלא), נשימה מעט כבדה בלילות, אך ללא נחירות, נשימה אפית בסדר (בערות נושם הרבה עם פה סגור, בלילות בעיקר פה פתוח ולפעמים לא...) ממליצים לנו על ניתוח צינוריות (וכריתה של השקד השלישי) כשההתוויה הכמעט בלעדית היא השמיעה הירודה. האם זוהי גם דעתך ? האם די בכך כדי לנתח, בשלב זה ? לא כדאי לחכות עוד ? האם הנזקים בדיבור, הם בלתי הפיכים , והאם באמת ניתן לקבוע שיהיו כאלו נוכח הנתונים שלעיל ובשלב זה ? תודה רבה !

שלום אורי על סמך התיאור שמסרת לא הייתי מציע עדיין ניתוח אלה מעקב. מבחינת השמיעה זה ליקוי קל ויש סיכוי שישתפר . רצוי לחזור על בדיקת שמיעה כ-3 חודשים לאחר הבדיקה הקודמת. אם בבדיקה החוזרת עדיין אותו ליקוי והדיבור לא משתפר עם הזמן ניתוח יהיה כנראה האופציהץ מאידך אם השמיעה השתפרה ניתוח לא הכרחי. אם השמיעה נותרה זהה אך הדיבור ממשיך להתקדם גם ניתן לחכות. בחלק לא מבוטל מהמקרים יש שיפור ספונטני בנוזלים. לדבי השקד השלישי התסמינים שתארת לא מצדיקים ניתוח חייב לסייג שלא בדקתי את הילד אלה מסתמך על התאור שמסרת בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים