רעשים תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/10/2012 | 11:07 | מאת: תמי

בוקר טוב, בני בן חודשיים וחצי ומשמיע רעשים בשעה ששואף כמו חרחור. הייתי פעמיים אצל רופא הילדים והוא אמר שזה לא מהריאות אלא קנה הנשימה שלו רך וזה יחלוף עד גיל שנה. אשמח לשמוע מהי תופעה זו והאם היא מסוכנת, האם צריך לנבדק על ידי רופא אאג אציין שהרישום אינם קבועים לאורך כל היום אבל תופסים חלק נכבד בעיקר כשהוא שמח ומתרגש. ביומיים האחרונים אף החל להשמיע זאת בשינה. המון תודה תמי

שלום תמי קשה לי להתייחס לשאלתך ללא בדיקת הילד ושמיעת הרעש. הסיבה השכיחה ביותר לרעש נשימתי מולד היא לרינגומלציה - חוסר בשלות של סחוסי קופסת הדיבור. ברוב הגדול של המקרים זאת תופעה זמנית שחולפת עד גיל 1-1.5 שנים. בחלק קטן מהמקרים יש צורך בטיפול תרופתי ושינוי תזונה ובחלק קטן עוד יותר נדרש טיפול ניתוחי. רצוי לע"י רופא אאג ילדים שיוכל לתת הסבר והכוונה טובים יותר לגבי המקור לרעש והמעקב לעתיד בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים