שימוש בתרופה סינגולייר מונטלוקאסט במקום ניתוח?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/10/2012 | 22:27 | מאת: טליה

שלום, אנחנו אמורים לעשות ניתוח לבננו בן ה-6.5 כמעט 7. יש לו שקדים גדולים ושקד שלישי, יש לו לפעמים נחירות ולפעמים הפסקות נשימה אך לא "היסטרי". לעתים רחוקות גם הרטבה. לאחר המחקר שפורסם על שימוש בתרופה סינגולייר וגם הכתבה היום בחדשות ערוץ 2 אני ממש בדילמה מה לעשות? האם לנסות את התרופה ולהמתין עם הניתוח? (נאמר לנו שאולי תהיה כריתה חלקית ולא מלאה תלוי לפי מה שיראה הרופא בזמן הניתוח). קראתי גם שלתרופה יש תופעות לוואי, אמנם לעיתים רחוקות, אבל זה יכול להיות שינוי התנהגותי (למבוגרים נטייה לאבדן). יש גם תרופות הומאופטיות - האם כדאי לנסות? בקיצור, ניתוח או תרופה? תודה מראש

שלום טליה הטיפול התרופתי נמצא עדיין בשלב הראשנוניים של בדיקה. הניסוי המדובר נעשה על קבוצה קטנה של ילדים עם דום נשימה קל שבכל מקרה לא בטוח שהיו הולכים בכלל לניתוח ומידת ההטבה בדום נשימה שהראתה התרופה היא זניחה. מצד שני לפחות סובייקטיבית ההורים דיווחט על שיפור באיכות השינה של הילדים. ידרשו עם מחקרים מרובים בכדי לקבל תשובה ודאית יותר. במידה ודום הנשימה קל (השאלה האם יש לגם את האמצעים לשפוט האם הוא קל או לא) ניתן להמתין ובינתיים לנסות כל דבר שתרצו . במיקרים של דום נשימה ניכר ניתוח הוא עדייםן אופציה העדיפה ואין לעכבה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

27/10/2012 | 10:08 | מאת: טליה

עשינו בדיקה במעבדת שינה כשהיה בן 3, היה בינוני, לא הכי גרוע אבל גם לא ממש טוב. המצב רק הולך ומשתפר, בסה"כ לא נורא אך מצד שני כן יש נחירות מדי פעם, הפסקות קטנות של נשימה, השקדים נושקים זה לזה ויש גם אנדואיד. כך שנראה לי שבסופו של דבר נעשה ניתוח, למרות שדחיתי זאת בכמה שנים... שאלה נוספת, נאמר לנו שתתכן כריתה חלקית/הקטנה של השקדים ולא כריתה מלאה אבל קראתי שיש אסכולה האומרת - או לנתח הכל או לא לנתח בכלל. מה דעתך? שמעתי שאכן מי שעשה הקטנה השקדים גדלו שוב. אינני רוצה לעשות עוד פעם ניתוח, ואם יגדלו שוב, קרוב לוודאי שלא אעשה שוב. מצד שני, ההחלמה והניתוח יותר קלים. מה דעתך? תודה מראש ותודה על תשובתך הקודמת.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים