בת שנה ועשרה חודשים, הקשר בין תיאבון לשקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/10/2012 | 19:42 | מאת: לין

בתנו הבכורה בת שנה ועשרה חודשים. התפתחות איטית יחסית לבני גילה. אוכלת מעט מאוד. שוקלת כרגע 8.4 קילו. באחוזון 2 מרגע הלידה. בבדיקה שערך רופא משניידר כשהילדה היתה עם חום נכתב "שקדים מוגדלים". זה עורר אצלי נורת אזהרה. האם זה קשור לזה שהיא אינה ששה לאכול בלשון המעטה? גם המטפלות מודאגות. מתארות כאילו משהו "חוסם אותה" מלאכול.. בנוסף, שמעתי מאמא אחרת שברגע שהוציאו לבנה את השקדים הוא החל לאכול טוב יותר. ועוד דבר, הילדה גם נוחרת וישנה עם פה פתוח.. מה דעתך? תודה מראש

שלום לין זה בהחלט יכול להיות קשור. אחד מהתסמינים של שקדים מוגדלים מאד הוא קושי בבבליעת מוצקים והפרעת שגשוג. רצוי להבדק ע"י רופא אאג להשלמת הברור בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים