ניתוח הסרת שקדים ופוליפים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/10/2012 | 19:58 | מאת: שרון

בני בן שנתיים וחצי.לפי איבחון רופא מומחה יש להסיר לו את השקדים והאדנואידים בגלל גודלם. בבדיקת שמיעה לא נמצאה לקות שמיעה מהותית והוא לא ינותח לכפתורים. אין בעיות בשינה. במאמץ קל נושם בכבדות ובחורף סובל הרבה מנזלות ודלקות בדרכי הנשימה.האם כדאי לנתח או אולי יש מצב שהזמן יעשה את שלו וכדאי להמתין? ואם כבר מנתחים האם מסירים היום את כל השקדים או עדיף רק להקטין? תודה

שלום שרון קשה לי לתת לך המלצות ללא בדיקת הילד. אבל הצורך בניתוח לא נקבע על סמך גודל השקדים אלה על סמך תלונות של הילד. במידה ואין נחירות בשינה ואין הפסקות נשימה בשינה אין צורך בניתוח גם אם השקדים ענקיים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים