ניתוח להקטנת שקדים או טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/09/2012 | 21:16 | מאת: מיטל

דר' עדי בירון שלום רב, לבני בן ה 3.5 יש שקדים מוגדלים/נושקים. הוא אינו סובל מדלקות גרון אך סובל מליחה מרובה.בשבועיים האחרונים כשהוא ישן הוא נושם בכבדות והחזה שלו ממש נכנס פנימה.לפי הערכות שקיבלנו מרופאים, הבעיה היא השקדים המוגדלים. אנחנו שוקלים לעשות לו ניתוח להקטנת שקדים בשיטת קובוליישן.קראנו שנערך ניסוי בבית חולים סורוקה עם תרופה המיועדת לטיפול באסתמה בשם מונטלוקסט שהקטינה שקדים. אנחנו מתלבטים מאוד אם להעביר את הילד את הניתוח או לנסות את הטיפול התרופתי. אשמח לשמוע מה דעתך בנושא.

שלום מיטל ראשית ד"ר בירון לא מנהל את הפורום הנ"ל כבר 3 שנים. שנית מדובר בעבודה חדשה על קבוצת חולים קטנה וקשה להספיק מכך מסקנות. בעבודה זאת הוכנסו רק ילדים עם דום נשימה קל , שמראש לא בטוח שהיו הולכים כלל לניתוח. השיפור היה במדדי השינה- פחות נחירות וירידה באינדקס דום הנשימה . התוצאות מראות ירידה מסוימת בנפח השקד השלישי אך אין כל התייחסות לשקדים . החוקרים עצמם מציינים שלתרופה יש כנראה השפעה עיקרית על השקד השלישי ומעטה מאד על השקדים. כך שלסיכומו של דבר דרושים עוד מחקרים רבים בכדי להראות יעילות של תרופה זאת. במידה ודום הנשימה של בנך קל ניתן לנסות תרופה, להמתין וכו. במידה ויש דום נשימה ניכר והשקדים נושקים חבל על ההמתנה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

01/10/2012 | 18:54 | מאת: מיטל

תודה רבה לך דר' גורדין. תשובתך מאוד עזרה לי. נראה לי שבאמת נתקדם לניתוח להקטנת שקדים. שוב תודה וחג שמח.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים