דימום מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/09/2012 | 12:52 | מאת: גילית

לבת שלי בת 2.2 יש דימום מהאף שבתקופה האחרונה מחמיר. יש ימים שיש דימום בבוקר בצהריים ובלילה. לפני שנה הדימום היה לעיתים רחוקות והיה רק בלילה והלכנו לרופא א.א.ג שאמר שאפשר לצרוב נים באף אבל האף והנימים קטנים לכן כדאי לחכות שתגדל. מה כדאי לעשות? זה אומנם לא כואב אבל ההתעסקות עם זה מציקה

שלום גילית דימומים חוזרים מהאף שכיחים בילדים. לרוב אלה דימומים קלים שנובעים משילוב של חיטוט או מגע אפי, מזג אויר יבש וסטייה של מחיצת האף. הטיפול מתחלק לשלב החריף בו יש דימום- אז רצוי לסגור את הנחיריים ולהחזיק בתנוחה עם הראש למטה למספר דקות ולטיפול מונע שכולל סיכה של האף- יכולה להעשות ע"י משחת וזלין או תרסיס מי מלח. במדיה והדימום משמעותי ומופיע גם במקומות אחרים בגוף- פה, פרקים עור יש מקום לבדיקות דם לתפקודי קרישה. צריבה בגיל זה לא ממש רצויה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים