שני אחים המדממים מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/09/2012 | 15:52 | מאת: שילון

שלום, 2 נכדי גילאי 5 ו- 3 מדממים מהאף באופן קבוע. לפעמים הגננת מדווחת שילד דימם בגן ובד"כ כשהם קמים בבוקר יש כתמי דם על הכרית ונראה דם בנחיריים.הם גם מנוזלים די הרבה. בילדותי סבלתי משטפי דם רבים שחלפו במשך השנים ללא כל התערבות. האם צריך טיפול מיוחד בילדים? תודה משילון.

שלום שילון לרוב לא נדרש טיפול מיוחד. דימומים מהאף שכיחים בילדים הסיבה העיקרית לדמם היא חיטוט אפי (לרוב בלתי מודע) . מזג אויר יבש, נזלת וסטיה של מחיצת האף תורמים גם כן. הטיפול מתחלק לטיפול בעת דמם- לחץ מקומי על החלק הסחוסי של האף וסגירת הנחיריים ולעיתים קרח על האף ולטיפול מונע- משחת וזלין או תרסיס מי מלח. לעיתים ניתן לבצע צריבה של רירית האף אצל רופא אאג, אך פעולה זאת מעט לא נעימה ולא ממש מתאימה לילדים בגיל שציינת. במדיה ויש דימומים חוזרים במשפחה רצוי לקחת בדיקות דם לתפקודי קרישה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

23/09/2012 | 15:15 | מאת: שילון

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים