בלוטות בצואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/08/2012 | 11:31 | מאת: ריטה

בני בן 4 , לפני שבוע התלונן מעט על כאב באוזן, ובמקביל נתפס לו הצואר, מהתנפחות של בלוטות הלימפה. רופאה בדקה ואמרה שהגרון נקי והאוזן מעט אדומה. לפני יומיים נבדק שוב ואין שום סימנים באוזן ובגרון. הצואר השתחרר ליום אחד והבוקר שוב התלונן על כאב בצואר, כואב לו ואינו יכול לסובב בחופשיות את הראש. במהלך השבוע היה רק לילה אחד בו עלה לו קצת החום (38 בשני בלילה). מה גורם להתנפחות? הבנתי שלעיתים זה עם דלקת אבל אצלו לא היה דלקת. לפני מס' חודשים גם חזר מהגן עם צואר תפוס, שהתברר כבלוטה מוגדלת , אבל אז זה עבר תוך יומיים. הפעם זה השתחרר אתמול והיום בבוקר שוב נתפס. זה גורם לו קצת לכאבי ראש (מתלונן מעט) אלו בדיות כדאי לעשות? עשינו לפני 3 שבועות בדיקות דם (עקב תלונות חוזרות שלו על כאבי גרון חלשים שהולכים וחוזרים מידי פעם (אין סימנים בגרוןע"פ הרופאה) + עייפות יותר מהרגיל . הבדיקות תקינות למעט Na- Sodium (B) | נדות אולגה | 05/08/12 | mmol/l | * 135 ( 136 ) 146 | Ferritin | נדות אולגה | 05/08/12 | ng/ml | * 17 ( 20 ) 250 | המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר MCH-Mean Cell Hemoglobin | נדות אולגה | 19/02/12 | pg/cell | * 25.6 ( 26 ) 32 | MCH-Mean Cell Hemoglobin | נדות אולגה | 05/08/12 | pg/cell | * 25.3 ( 26 ) 32 | MCHC-M.Cell Hb cont. | נדות אולגה | 05/08/12 | g/dl | * 31.3 ( 32 ) 37 | Neutrophils % | נדות אולגה | 05/08/12 | % | * 32.4 ( 40 ) 60 | Lymphocytes % | נדות אולגה | 05/08/12 | % | ( 33 ) 48 * 53.8 | Eosinophils % | נדות אולגה | 05/08/12 | % | ( 0 ) 5 * 8.5 | Eosinophils # | נדות אולגה | 05/08/12 | # | ( 0 ) 0.6 * 0.63 | האם תוכל להסביר לי מה לעשות? האם כדאי לעשות בדיקות נוספות? העייפות שהיתה לו אינה חריפה, מתפקד במהלך היום אבל אחר הצהריים יש ימים שנרדם ממש מוקדם, מה שלא היה קודם. תודה רבה

שלום ריטה לא נראה לי שיש צורך בבדיקות כלשהם. רצוי מעקב טוב אצל רופא הילדים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים