דיבור מהאף ונזלת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/08/2012 | 21:52 | מאת: סימה

בתי בת 7.5עולה לכתה ב'. עברה לפני 4 שנים ניתוח בלייזר להקטנה שקדים והסרת אינדואיד. הדבר לא שינה את העובדה שבתי מדברת מהאף וכאילו אפה סתום. בשנתיים וחצי האחרונות סובלת בתי מנזלת בכל ימות השנה כולל בחודשי הקיץ. נזלת צמיגית ירוקה ובכמויות אדירות. בהמלצת רופא ניגשנו לבצע צילום רנטגן לסינוסים ולאף לשלול חזרה של השקדים/פוליפים התוצאה היתה כמובן שלילית. ניגשנו בהמלצת רופא א.א.ג לאלרגולוג ותשובתו היתה חד משמעית מבלי לבצע טסטים שהיתה סובלת מאלרגיה כרונית. הדבר מציג מאוד לבתי וגורם לה לעוגמת נפש מיותרת בין חבריה לכתה ובכלל. מה עליי לעשות???

שלום סימה סיבות לנזלת ממושכת כוללת: 1. נזלת אלרגית. 2. שקד שלישי פעיל. 3. סינוסיטיס כרונית. לא ניתן לשלול נזלת אלרגית ללא ביצוע טסטים עוריים וכדי בכל זאת לעשות זאת כוון שאז הטיפול שונה לחלוטין. בנוסף רצוי לבצע בדיקה סיבאופטית של האף שיכולה להעריך את חלל האף הקדמי והאחורי ולהדגים את השקד השלישי. אלה הבדיקות הראשוניות . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים