דלקת גרון?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/08/2012 | 11:34 | מאת: א.

שלום רב בני בן שנתיים ולמעלה מחצי שנה הוא סובל מחום חוזר לפחות פעם החודש, דלקת עיניים, אף סתום והתפתחות של שיעול כמה ימים לאר מכן. סובל מהזלת ואף סתום בערך מגיל חודש. בכל הפעמים שהיינו אצל הרופא עקב עליית החום (לרוב כ – 40 מעלות למשך 24 שעות) נאמר לנו שהכל בסדר אתו וזה מצב טבעי בגיל הנ"ל. לא פעם הרופא מצא שיש לו אדמומית קלה בגרון ואין צורך לטפל בזה. לפני חודשיים הגענו למוקד עקב חום גבוה וחשש שזה נבע מזיהום שנגרם מעקיצות יתוש. הרופא במוקד הסכים עם האבחנה לאחר קבלת תוצאות בדיקות הדם שהראה על קיום של זיהום ושלח אותנו עם אנטיביוטיקה. לפני שבועיים בעקבות ביקור אצל הרופא בשל דלקת עיניים, התגלה שיש לו דלקת ריאות (ודווקא הפעם לא היה לו חום). לדברי הרופא זה או שהוא מחלים כבר מהדלקת או שתפסנו את הדלקת ממש בשלביה הראשונים. בכל מקרה הוא נשלח עם אנטיביוטיקה הביתה . שבוע שעבר לאחר שהילד לא רצה לאכול ושוב התפתחה לו דלקת עיניים, שיעול, נזלת וגילינו גם נפיחות מאחורי האוזן, שבנו לרופא ששוב טען שהכול תקין. פנינו לרופא אף אוזן גרון שאבחן דלקת גרון עם מוגלה לא קטנה וקבע טיפול אנטיביוטי של 10 ימים. תוצאות בדיקות הדם מראות על קיום של זיהום הייתי שמחה לקבל חוות דעת נוספת האם להירגע או שעלינו לפנות לבירור נוסף עקב תוצאות בדיקות הדם ובפרט שלפני חודשיים הבדיקות הראו שמשהו לא תקין אך שויכו למשהו אחר וייתכן שלאורך כל הזמן הזה משהו התפספס? האם ייתכן שלאורך כל התקופה המדוברת הילד סבל מדלקת גרון שלא טופלה?. במידה וכן האם ישנן השלכות בריאותיות שיש לשים אליהן לב בשל חוסר טיפול במשך זמן כה רב? האם עדיין יש משהו שלא נבדק לעומק ומצריך בירור נוסף? מתנצלת על האורך תודה על העזרה תוצאות בדיקת דם אחרונות 20/8 WBC-Leucocytes | 10.7 | | RBC-Red Blood Cells | 4.4 | | Hemoglobin | 10.9 | g/dl | Hematocrit | 33.8 | % | MCV-Mean Cell Volume | 77 | fl | | MCH-Mean Cell Hemoglobin | 24.8 | pg/cell | | MCHC-M.Cell Hb cont. | 32.2 | g/dl | | RDW-Red Cell Distri.Width | 14.5 | % | | Platelets | 608 | 10*3/micl | | MPV-Mean Platelet Volume | 10 | fl | | Neutrophils % | 63.4 | % | | Lymphocytes % | 22 | % | | Monocytes % | 9.1 | % | | Eosinophils % | 4.5 | % | | Basophils % | 1 | % | | Neutrophils # | 6.76 | Lymphocytes # | 2.34 | | Monocytes # | 0.97 | # | | Eosinophils # | 0.48 | # | | Basophils # | 0.11 | # | | | Reticulocytes | 1.2 | % | Reticulocytes # | 0.05 | x10*3/ml |

שלום לך לצורך חוות דעת נוספת אלייך לפנות לרופא שישמע את הסיפור יבדוק את הילד ויצפה בבדיקות העזר. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

22/08/2012 | 14:29 | מאת: א.

האם ממצאי בדיקות הדם מצריכים קביעת תור דחוף? לאיזה רופא (התמחות) היית ממליץ לפנות להמשך ברור? תודה על עזרתך

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים