שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/08/2012 | 11:49 | מאת: רונית

שלום, בתי בת שנה ועשרה חודשים , מנוזלת כל הזמן , חולה המון עם חום ובעיקר עם שלשולים. רופא המשפחה שלח אותנו לבדיקת דם ונאמר לנו שהכל תקין ולצילום שבו נרשם שיש קצת קושי בצילום (מן הסתם לתינוקת קצת קשה לשכב בלי לזוז) אבל חשד לשקד שלישי (לא זוכרת את המונח המקצועי) , רופא המשפחה שלח אותנו למכון הדים בו גילניו בבדיקה שדציבלים נמוכים היא לא שומעת ורופא א.א.ג בקופה שהוא רופא רגיל ולא ילדים לא הסתכל בשום בדיקה רק בדק לשנייה ואמר שיש לנו כפתור באוזן ושצריך להוציא "קומפלט" את שלוש השקדים . מה עכשיו? אני לא כל כך ששה לנתח אותה וגם לפי מה שקראתי אין לה בעיות של דום נשימה , דלקות אזניים או גרון למינהם וכו... תודה רונית

שלום רונית אף אחד לא שש לניתוח. מצד שני לכל ניתוח יש התוויות והמלצות ואני לא משוכנע ממש שיש צדק לניתוח כלשהו אצל בתך. כריתת שקדים מומלצת כאשר יש דום נשימה בשינה (לפי הבנתי אין לה). כריתה של שקד שלישי מומלצת כשר יש הפרעה לאיכות החיים של הילד : למשל יקיצות מרובות בלילה, קושי באכילה וכו. נזלת זאת לא סיבה מספקת לביצוע ניתוח וניתן לטפל בה גם תרופתית. לגבי האוזניים צריך לראות את בדיקת השמיעה ולהכניס בהחלטה גם את רכישת השפה והדיבור. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים