גרון/שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/08/2012 | 14:22 | מאת: אלית

שלום רב, בני בן 6+ סובל קבוע פעם בחודש כאבי גרון/התנפחות שקדים - ומלווה בחום כ-5 ימים כל חודש קבוע-אנחנו הולכים לרופא עושים משטח גרון (רוב הזמן המישטח תקין-לא לוקחים אנטיביוטיקה) אם יש חיידק אז מטפלים. למה זה כל חודש חוזר קבוע/האם ניתן לטפל באפשרות אחרת?

שלום אלית התיאור מתאים מאד לתסמונת PFAPA, מחלה דלקתית לא זיהומית שמתבטאץ בהתקפי חום כאבי גרון קשי בבליעה ואפטות בפה. האבחון נעשה על סמך הקליניקה ומשטחי גרון תקינים. הטיפול מבוסס עך מנה בודדץ שך סטירואידים בהתחלת התקף. רצוי להעלות נקודה זאת לרופא המשפחה בעת ההתקף הבא בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים