בלוטת פרוטיס מוגדלת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/08/2012 | 13:51 | מאת: ר.א

שלום, בני בן שלושה וחצי חודשים. לפני כשבועיים הבחנתי בנפיחות מתחת לאוזן שמאל יותר לכיוון הלסת, פניתי למיון ושם לא ידעו לומר לי בוודאות האם זו בלוטת רוק או לימפה. במשך שבועיים ביקרנו אצל רופאים ובמיונים ועדיין לאף אחד לא הייתה תשובה לומר לי ספירות הד שלו היו תקינות. לפני כיומיים בוצע אולטרסאונד וזו התשובה בבדיקת סונר בפרוטיס שמאל תהליך סולידי מולטי לבולארי במימדים 1.6X2.3 עם וסקולציה ערה מאוד. הומלץ לנו לעשות ביופסיה אך רופא אאג המליץ לבצע קודם בדיקת MRI בשל חשד להמגיומה. השאלה שלי האם ייתכן שזהו גידול סרטני? ציינתי שגילו של הילד הוא שלושה וחצי חודשים. והאם יש סיכון בגיל זה לבצע הרדמה לביצוע הMRI ? תודה.

שלום לפי התיאור לא ניתן לדעת בודאות מה הנגע , המנגיומה סבירה בהחלט. אכן לפני ביופסיה רצוי לבצע MRI כי המנגיומה ב MRI נראית בצורה מאד אופיינית ולרוב אין צורך בביופסיה, ומצד שני לא רצוי לבצע ביופסיה מנגע שהוא המנגיומה כוון שסבירות לדמם גבוה . בעקבות ה MRI ניתן יהיה להבין טוב יותר האם לברור נוסף (ביופסיה) אן למעקב וטיפול בהמנגיומה. הסבירות לגידול ממאיר לא גבוה אך כאמור צריך להשלים את הברור. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים