צילום נזופרינקס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/07/2012 | 13:38 | מאת: מיכל

שלום, קיבלתי תוצאות של צילום נזופרינקס- היצרות של נתיב האויר בנזופרינקס אשר נגרמת ע"י בליטת רקמות רכות מהדופן האחורי - הגדלה של השקדים הפלטינלים. האם תוכל להגיד לי מה זה אומר והאם מחייב ניתוח דחוף? הילד לוקה בדום נשימתי בלילה. תודה רבה

שלום מיכל ההחלטה טיפולית לא נקבעת אף פעם על סמך צילום אלה יותר על סמך תלונות וסימנים קליניים והצילום רק עוזר בהחלטה. נדיר שהניתוח דחוף אך בהחלטה הניתוחית ודחיפותה יש לקחת מכלול דברים בעיקר את תלונות הילד. לכן עליך לפנות לעם הצילום לרופא המפנה ויחד להחליט על הדרך הטיפולית ודחיפותה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

26/11/2012 | 13:46 | מאת: אוסנת

שלום רב בתוצאות צילום נמסרה לנו אבחנה כי לבתי יש תפיחות רקמות רכות בנזופרינקס אחורי עם היצרות בנתיבי האויר, רופא אף אוזן גרון אמר לי שמדובר בפוליפים והילדה זקוקה לניתוח. רציתי לקבל חוות דעת נוספת ממך - האם אכן מדובר בפוליפים לפי מה שנכתב באבחנה?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים