איירפופר או ניתוח שקד שלישי+צינורות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/07/2012 | 15:03 | מאת: הילה

שלום ד"ר. אני מבולבלת מאד, אשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר בבקשה. בני בן 3, לרוב מנוזל הרבה וגם דלקות אוזניים בעברו. ביצענו צילום לפני שנה (בגיל שנתיים) ויש לו שקד שלישי מוגדל. במעבדת שינה כתבו שיש הפסקות נשימה קלות. רופא ף אוזן גרון ראה נוזלים באוזן ובמכון שמיעה השמיעה שלו גבולית (20) אך אמרו שזה גבול שלא מצפים למצוא אצל ילד בגיל 3. קיבלנו המלצה לניתוח להסרת שקד שלישי והכנסת צינוריות. ממש ברגע האחרון שמענו על מכשיר איירפופיס. לא הצלחתי להבין אם הוא מתאים גם לשקד שלישי או רק לנוזלים באוזן שמפריעים לשמיעה. הבנתי שככה או ככה עוד שנתיים +- (בגיל 5) הבעיה אמורה להיפתרץ שאלותיי:\ 1. האם אכן בגיל 5 גם שקד שלישי וגם נוזלים יהיה תקין או שרק שקד שלישי? 2. אם נשתמש באיירפופר זה לכל החיים? 3. שמעתי שניתוח שקד שלישי יגרום להרבה דלקות אוזניים (עלול) 4. שמעתי שניתוח כפתורים הרבה פעמים בכלל לא עוזר...וצריך לנתח שוב...מה "השמועה " האמיתית. נשמח מאד לקבל חוות דעתכם כי באמת שיצאנו מבולבלים. אנחנו עכשיו מתחילים ללמוד את הנושא ולא נעשה שוב מהלך עד שהבלבול לא יהיה ברור ונדע בדיוק מה מולנו ומול מה אנחנו מתמודדים. כל מידע ועצה יועיל. תודה רבה, הילה

שלום הילה ברופאה יכולות להיות גישות שונות לאותה בעייה כך שאין טיפול אחד שחייבים לעשותו. 1. אין כל ודאות שכך יקרה. בעיות נוזלים נעשות שכיחות פחות עם הגיל אך אין ודאות לכך ושק שלישי מוגדל יכול להוות הפרעה גם בגיל 10 ויותר. 2. לא הטיפול לרוב ל -6 שבועות. לעיתים יש לחזור על הטיפול לאחר תקופה. 3. אין זה נכון כלל ההיפך הניתוח נעשה לעיתים עקב דלקות חוזרות. 4. גם לא נכון הניתוח עוזר מאד לשמיעה כך עוד הכפתורים נמצאים באוזניים. לאחר שהם נפלטים (שנה בערך) הבעייה יכולה לחזור למקרה של בנך, לפי הבדיקת שמיעה אין צורך בניתוח כפתורים השמיעה בתחום הנורמה. לגבי השקד השלישי במידה ויש הפרעה קבועה בנשימה האפית (נשימת פה נחירות ודיבור מאנפף ) רצוי לשקול אותו. ניתן לנסות שימוש באיירפופר. הטיפול לא יעזור כלל לשקד השלישי המוגדל אך יכול לעזור לעיתים לבעיית הנוזלים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים