סטרפטוקוק לא מקב' A

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/07/2012 | 13:40 | מאת: דלית

שלום רב. לביתי היה כאב גרון+פריחה(נראתה כמו שנית),קיבלה מוקסיפן ובמקביל עשו לה משטח גרון. לאחר3 ימים ,בתשובה נאמר לנו שזה סטרפטוקוק לא מקב'A,וילדתי התבקשה להפסיק עם האנטיביוטיקה. כשהיא הפסיקב חזר כאב הגרון. לי זה היה קצת מוזר להפסיק כשיש חיידק בגרון למרות שזה לא מהסוג המסוכן. השאלה היא: האם רצוי לתת אנטיביוטיקה במצב הזה בכדי להרוג את החיידק? או שאני טועה. תודה מראש דלית

שלום דלית אין לי את התוצאות המלאות של המשטח כך שקשה להתייחס. כעיקרון רק (או בעיקר) סטרפ A יכול לגרום לסיבוכים סיסטמיים כגון דלקת פרקים, פגיעה במסתמי הלב וכו והטיפול האנטיביוטי ניתן בעיקר בכדי למנוע זאת. ההשפעה של האנטיביוטיקה על מהלך דלקת הגרון היא משנית בכל זאת בזיהום חיידקי בלע רצוי לתת אנטיביוטי ובודאי אם כבר הטיפול הותחל לא רצוי להפסיקו. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים