דלקת אוזניים ללא חום

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/06/2012 | 12:47 | מאת: ענת

בני בן השלוש וחצי משתעל שיעול עמוק מלווה בליחה, מזה שבוע. בימים האחרונים הופיעה גם נזלת בהירה. היום בדקה אותו רופאה שאיבחנה דלקת בשתי האוזניים והתאימה אנטיביוטיקה לשישה ימים. הילד מתנהג רגיל ואין לו חום. קראתי את הכתבה ב YNET לגבי המגמה לצימצום במתן אנטיביוטיקה. אני סומכת ב 100% על אבחנת הרופאה והמלצתה לאנטיביוטיקה אך, האם יכול להיות מצב של דלקת אוזניים ללא חום וללא שינוי במצב הרוח של הילד???

שלום ענת כן יכולה אבל לרוב יש חום בדלקת אוזניים. המלצות איגוד רופאי הילדים מדברות על המנעות או השהייה של טיפול אנטיביוטי בילדים מעל גיל שנתיים הסובלים מדלקת אוזניים. ההגבלה לכך שהם יהיו במצב כללי סביר וזה מחייב מעקב תוך 48-72 שעות מהביקור הקודם. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים