חיידק למרות ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/06/2012 | 16:54 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב בתע בת שנתיים וחצי עברה לפני חודש וחצי ניתוח להקטנת שקדים. השבוע החל חום מעל ארבעים. משטח גרון יצא חיובי לסטרפטוקוקוס. האם הגיוני!?!?!? הניתוח נעשה בעיקרו בגלל דום נשימה בשינה אבל לא רק כי הילדה גם סבלה חמש פעמים בשנה בחיידק בגרון. האם טעינו שלא הסרנו את כל השקדים!?!?

שלום כן זה בהחלט יתכן כוון שבכריתה חלקית נותרת רקמת שקד והיא יכולה להזדהם ע"י סטרפטוקוקים. הניתוח הנ"ל נעשה בד"כ לדום נשימה ולא כל כך לדלקות שם מומלץ לבצע כריתה מלאה. את הנעשה לא ניתן להשיב. במידה והדלקות ימשכו בתדירות גבוה צריך יהיה לשקול התערבות חוזרת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים