תוצאות מעבדת שינה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/05/2012 | 11:47 | מאת: ריבי

בני כמעט בן 4. באוגוסט האחרון עבר ניתוח שקדים ואדונאידים בהצלחה בשל חסימה בדרכי הנשימה. לפני הניתוח עבר בדיקת מעבדת שינה). איכות הנשימה שלו השתפרה פלאים במהלך היום והילד רץ, קופץ ונושם באופן תקין לכאורה. בלילה המצב שונה. חזרנו ביוזמתנו למעבדת השינה לבחון את איכות השינה שלו כשהתלונה המרכזית שלנו היא שינה לא רגועה בלילה, יקיצות רבות, עייפות יומית והרדמות לא רצונית במהלך היום. תוצאות המעבדה הינם : 40 הפסקות נשימה חסימתית בלילה, ירידה ברמת ריווי החמצן. הצפיפות ירדה מהבדיקה טרום הניתוח מ- 6 בשעה ל- 5 בשעה... מה עכשיו???? מה הסיבה שיכולה להיות להפסקות אלו? תודה מראש

שלום ריבי דום נישמה בשינה בילדים נובע ברוב הגדול של המקרים מהגדלת שקדים ושקד שלישי ולאחר ניתוח התסמינים חולפים ב 90-95% מהמקרים. אבל בשארית המקרים יכולה להיות בעיה מבנית נוספת שתורמת לתלונות למשל לשון גדולה, לסת תחתונה קטנה, משקל יתר ועוד. בנוסף יתכן ונותרה שארית של שקד שלישי או של השקדים. רצוי לפנות לבדיקת רופא אאג ילדים להערכה חוזרת והחלטה טיפולית בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים