שקדליאתשקדעם שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/05/2012 | 08:18 | מאת: ליאת

לפני ארבעה חודשים בני בן החמש עבר ניתוח לכריתת שקד שלישי בצורה המסורתית הניתוח היה תקין ושלמחרת כבר היה הילד פעיל ורגיל. במשך חודש חודשיים נשם הילד נהדר ולא היו נחירות כבעבר ועכשיו ארבעה חודשים אחרי שוה הילד נוחר מחרחר כל הלילה ועם נזלת כמו לפני הניתוח עשינו לו שוב צילום ובצילום ראו שהשקד שוב גדל ויש היצרות שאלתי היא האם ייתכן כי אחרי ארבעה חודשים של כריתה מלאה של השקד יכול לצמוח שוב השקד ואין זה מחדל של הרופא אינני יודעת מה לעשות הילד סובל בלילה ואני בדילמה האם להכנס שוב לניתוח שעלול להסתיים בעוד כמה חודשים שוב גדילה מחודשת אנא עזור לי להבין מה אני עושה תודה

שלום ליאת קשה לי לענות על שאלתך ללא בדיקת הילד. יתכן ויש צמיחה מחודשת אם כי משך הזמן קצר למדי, יתכן והייתה כריתה לא מספקת. יתכן והתלונות נובעות משקדים מוגדלים או מנזלת אלרגית. רצוי לחזור לבדיקת אאג ואחריה לקבל החלטות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים