יבלות על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/05/2012 | 10:42 | מאת: קרן

שלום ביתי בת ה7 מדברת בצרידות מאז ינקותה , לפני שנה היא היתה אצל קלינאית תקשורת במכון להתפתחות הילד, היא לא ראתה צורך בהמשך טיפול אמרה שהילדה לא עושה הפסקות נשימה ושלחה אותנו הביתה עם דף הנחיות. לאור העובדה כי הילדה ממשיכה לדבר בצרידות חזרנו לרופא א.א.ג שבדק אותה ואנר שיש לה יבלות יחסית גדולות על מיתרי הקול. אשמח לשמוע על פרוצדורת ההסרה של היבלות , האם זה קשה? מה האפקטיביות ומה עושים כדי שהיבלות לא יחזרו תודה מראש קרן

שלום קרן יבלות במיתרי הקול נובעות לרוב מ"שימוש לא נכון" במיתרים. הטיפול היעיל ביותר לבעיה היא טיפול בדיבור אצל קלינאית תקשורת. נדיר שיהיה צורך בהתערבות ניתוחית. כוון שזאת בעיית שימוש לא נכון המניעה נעשית ע"י הדרכה נכונה ע"י קלינאית תקשורת ותרגילי דיבור ונשימה מתאימים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים