ניתוח להשלמת עור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/05/2012 | 13:43 | מאת: לאה

שלום, בני בן 11. יש לו קרע בעור התוף, והרופא ממליץ לנתחו. הוא טוען כי בגיל זה יש צורך בהתערבות כירורגית, כיוון שהסיכוי שעור התוף יתאחה כבר שואף ל- 0 . מהן הסכנות לניתוח כזה ? והאם הרופא אכן מאבחן נכון, ואם לא ננתח תחול ירידה באיכות השמיעה ? תודה

שלום לאה אבחון נכון או לא נכון ניתן לעשות רק לאחר בדיקת הילד. הסבירות לסגירת עצמית של נקב בעור התוף לאחר חודשים ושנים שלא נסגר היא נמוכה. ניתוח נועד לבודד את האוזן ולמנוע זיהומים חוזרים שיכולים להכנס מבחוץ. בנוסף בחלק מהמקרים יש גם שיפור שמיעתי. הסיכונים של הניתוח כוללים, חוסר הצלחה בסגירת הנקב, ירידה בשמיעה ועוד. כמובן שבד"כ הניתוח מצליח והסיבוכים לא שכיחים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים