דלקת אוזניים אצל תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/05/2012 | 14:22 | מאת: הדס

ד"ר גורדין אריה שלום רב, ברצוני לשאול שאלה: בני בן השנה וחודשיים סובל מזה כמה חודשים מכאבי אוזניים שנגרמים כתוצאה מנוזלים באוזן התיכונה (כך נאמר לי ע"י רופא א.א.ג) בפעם הראשונה זה התחיל מחום של 39 מעלות,רופאת הילדים אבחנה לו אודם באוזן והביאה לי טיפול אנטיביוטי,כך קרה גם בפעם השנייה. בפעם השלישית שהחום עלה ,הרופאה נתנה לי טיפול מונע של אנטיביוטיקה במשך חודש ,פעמיים ביום כל פעם 8 מיל ולאחר מכן להוריד במינוך פעם אחת ביום למשך שבוע בפעם הזו פיספסתי שתי מנות של אנטיביוטיקה והחום עלה ל 39.6 מעלות. כמובן שחזרתי אליה והיא אמרה לי להמשיך בטיפול(מדובר במומחית ילדים) שאלתי, האם הטיפול אכן עוזר?עליי לחכות בתום הטיפול?יש טיפול אחר? אני לא מעוניינת שבני "יחיה על אנטיביוטיק" ברצוני לשאול את דעתך המקצועית ואשמח אם תסייע לי בברכה, הדס

שלום הדס אפשריות הטיפול לדלקות אוזניים חוזרות הם: 1. טיפול אנטיביוטי לכל דלקת בנפרד כאשר מופיע 2. טיפול אנטיביוטי מונע למשך 2-3 חודשים 3. ניתוח כפתורים (צינוריות). אני תמיד תומך באפשרות הראשונה. אך במידה וכמות הדלקת גבוה מאד, איכות החיים של הילד נפגעת מאד והדלקות קיימות גם בקיץ בהחלאט רצוי לשקול את האפשריות האחרות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים