שקד מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/04/2012 | 09:19 | מאת: שיק

הבן שלי בן שנה ו-7 חודשים כרונולוגי הוא נולד בשבוע 34 היה מונשם 5 ימים שמתי לב שבלילה הוא נוחר וישן עם פה פתוח הלכנו לרופא א.א.ג ששלח אותנו לצילום וגילה שיש לו שקד קצת מוגדל שמפריע קצת ושלח אותנו ליעוץ נוסף (התור בעוד חודשיים) כמו כן שמתי לב שהבן שלי יורק הרבה תוך שעה החולצה שלו רטובה. האם זה קשור ומה ניתן לעשות?

שלום ריור בגיל של בנך שכיח למדי. סיבות מגוונות מצמיחת שיניים, הפרעה בסגירת מוחלטת של הפה ועד לשקד שלישי מוגדל וחוסם את האף. לעיתים מתן של מי מלח בתרסיס לאף מקל מעט את הנשימה האפית. מכשיר אדים ללילה יכול לעזור גם כן. לרוב בקיץ התלונות קלות יותר. במידה והתלונות עקשניות גם בקיץ ויש הפרעה לאיכות החיים של הילד (למשל יקיצות מרובות, שינה לא יעילה ) כדי יהיה לבצע התערבות ניתוחית ולכרות את השקד השלישי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים