שקדיםליאתשקדעם מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/04/2012 | 23:02 | מאת: ליאת

בני בן 5 עבר ניתוח להסרת שקד שלישי לפני 4 חודשים עקב נחירות נוראיות נשימה לא טובה והפסקות נשימה. אחרי מהניתוח היה שיפור משמעותי הוא הפסיק לנחור והרגיש נפלא היינו איתו בביקורת אצל הרופא המנתח והוא היה מאד מרוצה מהתוצאה לפני בערך חודש שוב חזרו הנחירות וקושי בנשימה נוראית כולל הפסקות נשימה והתיישבות על המיטה לפני כמה ימים היינו אצל אאג והוא אמר שהשקדים מאד גדולם וכמע נושקים ויש להסירם. אני פוחדת שוב מניתוח והרדמה ושאלתי היא האם השקדים המאד גדולים יכולים עוד לקטון כי לפי דעתי הם גדלו עוד יותר עקב הניתוח ומצב הנשימה של הילד התדרדר משמעותי ואין לו איכות חיים בכלל קשה לי לראות אותו סובל האם מומלץ לבצע את השיטה של הסרה חלקית של השקד כי וא לא סובל מדלקות רק נשימה .

שלום ליאת השקדים לא גדלו עקב ניתוח האדנואיד. לפי התיאור שמסרת אין מנוס מניתוח נוסף שיכלול את השקדים. ניתן לבצע כריתה חלקית או מלאה. היתרונות של הכריתה החלקית הם כאב מופחת וחזרה לכלכלה רגילה מהר יותר מצד שני יש סיכון קטן לצמיחה מחודשת של השקדים (בערך 5%). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים