ניתוח כפתורים+שקד שלישי אמל ילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/04/2012 | 07:33 | מאת: מיכל

שלום רב, ילדתי בת 4.5 אמורה לעבור ניתוח כפתורים באוזניים בעקבות ירידת שמיעה לרמה בינונית בשני האוזניים(עשינו בדיקות שמיעה במהלך שנתיים,הבדיקה האחרונה הראתה על התדרדרות בשמיעה). כמו כן היא נוחרת בלילות,עשינו גם מעבדת שינה ששם התוצאה הייתה הפרעת שינה קלה. בנוסף לכך הילדה חולה בדלקת גרון (עם משטח חיובי ומתן אנטיביוטיקה)לפחות 5 פעמים בשנה ,בשנתיים האחרונות. שקד שלישי מוגדל ,שקדים מוגדלים(הצטמקו בחודשים האחרונים-ע"פ הרופא) יחד עם זאת לילדה בעיית דיבור מאז גיל שנה-מטופלים אצל קלינאית תקשורת. הרופא שלה א.א.ג רוצה לנתח כפתורים+שקד שלישי בלי להוריד את השקדים.אני נוטה ללחוץ עליו כן להוריד את השקדים . השאלה שלי האם כדאי לנתח גם את השקדים על מנת למנוע ניתוח נוסף אם תיצטרך בעתיד או לחכות לראות איך ישפיע עליה הניתוח של השקד השלישי+כפתורים בתקווה שזה יעזור והיא לא תיסבול מדלקות שקדים ?או שזה לא קשור אחד לשני? תודה

שלום מיכל לפי התיאור שמסרת אין כל צורך בניתוח לכריתת שקדים. ניתו זנה מומלץ רק כאשר יש דום נשימה בשינה או דלקות שקדים חזורות (מעל 5-6 בשנה). אין כל טעם לטיפול מונע. ניתוח זה כרוך בסיכונים מסוימיים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים