נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/03/2012 | 11:44 | מאת: קרן

ביתי בת שנתיים וחצי אובחנה כסובלת מנוזלים באוזניים לאחר שהבחנו בירידה בשמיעה שלה. כנראה קשור לשתיית בקבוק בשכיבה. הרופא נתן לה לורתרים ולאחר שנראתה החמרה בירידה בשמיעה המליץ להחליף לריספרין, 3 מג פעמיים ביום במשך חודש. רצינו להבין מהם ההשפעות הרחבות של טיפול אנטיביוטי זה בתקופה ככ ממושכת עליה והאם ידוע על טיפולים חלשים יותר או אלטרנטיבים שעשויים לעזור.

שלום קרן נוזלים באוזניים הם תופעה שכיחה למדי בילדים. אין בנמצא טיפול תרופתי כשלהו שהוכח שנותן יעילות לעומת חוסר טיפול. לכן בהמלצות של איגוד אף אוזן גרון האמריקאי אין המלצה לטיפול תרופתי אלה רק למעקב ובמידה ואין שיפור בטווח של 3 חודשים אז טיפול ניתוחי (ניתוח כפתורים). טיפול בלורטידין לא רק שאינו יעיל אלה אפילו מזיק עקב תופעות הלוואי וחוסר היעילות. טיפול אנטיביוטי של שבועיים לעיתים יכו לעזור אך הוא לא מומלץ כטיפול שגרתי אלה רק במצבים מיוחדים ואינו נותן יעילות לטווח ארוך. טיפול אלטרנטיבי לא נבדק במחקר מבוקר אך לא ניתן לשלול אותו במיוחד כוון שאין טיפול אחר יעיל מלבד ניתוח. צריך לקחת חשבון שנוזלים באוזניים משתפרים לבד באחוז אדיר (מעל 70%) ולכן לעיתים אנשים משייכים זאת לטיפול כלשהי, תרופתי אלטרנטיבי וכו אבל סה"כ מדובר במהלך טבעי. יש לקחת בחשבון שלרוב בחודשי הקיץ יש פחות נוזלים והשמיעה יכולה להיות טובה יותר. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים