פאפא

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/03/2012 | 13:01 | מאת: דנה

שלום וברכה, ביתי בת ה- 10 סובלת המון מכאבי גרון כבר כמה שנים שלרוב התשובה לחיידק היא שלילית. נמצאה סובלת מפאפא. שנה שעברה היו לה 8 דלקות גרון שמתוכם רק אחד היה חיידק. השנה כבר דלקת שלישית. רופא המשפחה לא ממליץ על הוצאת השקדים, אך מומחה שביקרתי אצלו (גם מנתח) המליץ להוציא את השקדים אשמח לשמוע את דעתך לנושא, תודה מראש, דנה (אמא).

שלום דנה הנושא אינו חד משמעי וברור. במספר עבודות לא גדולות נמצא שכמות ההתקפי PFAPA לאחר ניתוח שקדים יורדת באופן ניכר. מצד שני קיים טיפול יעיל מנה בודדת של סטירואידים) שמסיימת את ההתקף תוך 12 שעות (אך לא מונעת את ההתקפים הבאים). כדאיות הניתוח היא יחסית ונשקלת כאשר כמות ההתקפים מרובה מאד (אחת לחודש ויותר) והשליטה של הסטירואידים אינה אופטימלית. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים