ניתוח או לא

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/03/2012 | 11:49 | מאת: אמא123

שלום רב, בתי בת שנתיים וחצי, מיועדת לעשות ניתוח כפתורים + הסרת שקדים. עקב דלקות אוזניים חמורות וחוזרות, נחירות ונשימה לא תקינה, גם בעירות וגם בזמן שינה. לא היינו במעבדת שינה ולא נעשה צילום אולם שני רופאי א.א.ג המליצו על ניתוח. כרגע היא עם אנטיביוטיקה עקב חיידק בגרון ונראה כאילו הנשימה שלה הרבה יותר טובה והנחירות פחות מרעישות. האם תקופה של אנטיביוטיקה היא מדד לבחינה האם לכרות שקדים או לא? האם יכול להיות כנפסיק אנטיביוטיקה היא תחזור לנשום לא תקין? זה מוזר משום שהילדה נוחרת ומחרחרת כבר חצי שנה ורק לאחרונה כהתחלנו טיפול באנטיביוטיקה היא התחילה להרגיש טוב יותר מבחינה נשימתית אולם לא במאה אחוז. האם עדיין לכרות שקדים???

אנטיביוטיקה יכולה לגרום לשיפור בגודש האפי הנזלת וגם בגודל הרקמה הלימפתית אך בד"כ השינוי הנ"ל זמני והתלונות מתחדשות לאחר מספר שבועות או חודשים. במידה והתלונות השתפרו מאד ניתן להמתין עם הניתוח אך לקחת בחשבון שהסבירות לחזרה לא נמוכה כלל. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים