שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/03/2012 | 19:44 | מאת: אורלי

שלום. בני בן שנתיים. סבל בעבר מנוזלים באוזניים וירידה בשמיעה. צילום רנטגן הראה שקד שלישי. המלצת רופא אחד היתה לנתח (כפתורים + שקד שלישי), המלצת רופא שני - להמתין עד אחרי החורף. התפתחותו תקינה, מדבר ונראה ששומע היטב. בבדיקה אצל רופא ילדים לאחרונה נראה שאין נוזלים באוזניים. כרגע מצונן, ובלילות מאוד לא שקט. נוחר מאוד, מסתובב וזז מצד לצד, ונראה שיש לו הפסקות נשימה רבות. קשה לו לשתות בקבוק ולקחת מוצץ. האם יש בהפסקות הנשימה ובמצב בכלל סיכון? האם אנחנו צריכים למהר עם ניתוח או שניתן לחכות ולראות האם התופעות עוברות מעצמן? תודה מראש.

שלום אורלי המצב אינו מסוכן אך הוא בודאי לא רצוי לטווח ארוך. במידה והתלונות קשורות למחלה חריפה (דוגמת שפעת) ונמשכות 1-2 שבועות זה סביר ויתכן ותהיה הטבה בעקבותיה. במידה והתלונות (במיוחד של הפסקות הנשימה) נמשכות כבר חודשים ללא קשר למחלה חריפה יש לתת לכך את הדעת ולשקול התערבות ניתוחית. הפסקות נשימה בשינה לאורך זמן (חודשים ושנים) יכולים לגרום להפרעות במערכת העצבים (קשב וריכוז) ולהפרעות לבביות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים