טורטיקוליס לבת שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/03/2012 | 13:30 | מאת: רונית

שלום, בתי בת שנתיים חלתה בדלקת גרון לפני 4 ימים וטורטיקוליס קל. החלה טיפול במוקסיפן. היות והטורטיקוליס לא השתפר נשלחנו למיון שם נבדקה ע"י רופא אא"ג ועשו לה ספירת דם ונקבע כי ככל הנראה לא מדובר באבצס כי הספירה לא העידה על זיהום חמור וכנראה זה בעקבות התנפחות בלוטות וגם הילדה חזרה לאכול ולשתות והחום חלף. החליפו לה את האנטיביוטיקה לאוגמנטין ושחררו אותנו. 24 שעות חלפו מאז שהתחלנו לתת אוגמנטין מבחינה חיונית הילדה כאילו בריאה, ללא חום אוכלת שותה וצוחקת ישנה טוב בלילה. אולם הטורטיקוליס לא חלף ולא נראה שיפור וגם כואב לה בצוואר שנוגעים ויש נפיחות קלה. תוך כמה זמן אמור לחלוף? האם צריך CT? תודה

שלום רונית רצוי להבדק אצל רופא אאג. כנראה שהילדה במסלול של שיפור ותגובה לטיפול אך בכל זאת זיהום ברקמות העמוקות של הצוואר יכולה להיות מחלה משמעותית וסוערת.בד"כ ילדים אלה מקבלים את הטיפול באישפוז. יתכן ובמקרה של בתך הטורטיקוליס נובעת משרירים תפוסים אבל גם תהליך זיהומי אחר יתכן. בכל מקרה לפי תיאורך יש שיפור וזה כבר טוב רצוי ביקורת בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים