שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/03/2012 | 11:41 | מאת: אמא מודאגת

שלום לאחר בדיקת התינוקת שלנו לפני יומיים בת ה שנתיים וחצי אצל רופא אף אוזן גרון וצילום נזופרינקס שתוצאתו היתה התעבות של רקמות באיזור אדנואידים וטונזילים,החליט הרופא כי יש לבצע ניתוח של שקד שלישי כמובן כהורים ברצוננו לחשוב טיפה יותר לפני שנחליט על ניתוח. ההיסוס שלנו הוא שהתינוקת סבלה במשך החורף מנזלת אבל כרגע אינה מנוזלת כבר יותר מחודש. לא קיימים נוזלים באזניים (טרם עשינו בדיקת שמיעה).האם יש סכנה בלקחת זמן ולחשוב על ניתוח לאור העובדה כי היום היא מרגישב יותר טוב אף שתום אמנם אבל לא במידה רבה כמו שהיתה לפני שבוע, היום היא ישנה הרבה יותר טוב, לא נוחרת בלילה. כל המקרה של נחירות ואי שינה נמשך לשבוע ימים וכרגע זה עבר לה.אבל בהתאם לבדיקה ובהתאם להחלטת הרופא יש לבצע ניתוח שקד שלישי. האם אנחנו מסכנים את הבת אם רוצים לפנות לקבל דעה שלישית, ואם אין מכלול נסיבות שמצביעות על חובת ניתוח כגון נחירות ונוזלים באזניים עדיין נכון לעשות ניתוח????

שלום אמא מודאגת אין מה למהר עם הניתוח. לפי התיאור שלך ספק אם צריך בכלל לבצעו. הצורך בהתערבות ניתוחית נקבע לפי מידת הסבל של הילד ותלונותיו ולא לפי צילום רנטגן. במידה ויש שיפור בנחירות והם כמעט חלפו ויש פחות נזלת בהחלט ניתן להמתין, מה עוד שהחורף נגמר ובקיץ תופעות הנזלת והחסימה האפית לרוב טובות יותר. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים