נתוח שלושת השקדים לילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/02/2012 | 19:31 | מאת: גליה

אודה לך באם תרחיב את הדיבור על שיטת קובליישן שקראתי כאן בפורום. מפחיד לנתח ילדה קטנה . מה עם הדימומים?

שלום גליה ניתוח לכריתת שקדים הוא אחד השכיחים ביותר ברפואה בכלל ובילדים בפרט. והסיבה לשכיחות הגבוה היא התועלת המצוינת של הניתוח. כמובן שצריך את ההתויה המתאימה וכיום לרוב מדובר על דום נשימה בשינה. הסיכון לדמם קיים אך נדיר למדי בסביבות 1% מהמנותחים, כאשר רוב הדימומים הנ"ל קלים ומציריכים רק השגחה. בשיטת הקובלציה כוון שמבוצעת כריתה חלקית של השקדים הסיכון לדמם מופחת עוד יותר (לא מגיעים לכלי הדם שנמצאים במעטפת של השקדים) אך עדיין קיים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים