צלילה למים לאחר ניתוח צינוריות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/05/2008 | 05:20 | מאת: גלינה

ביתי בת 5.5 עברה ניתוח להשתלת צינוריות בשתי האוזניים. הרופא הסביר שהן צינוריות מאוד קטנות כך שאין חשש לזיהום במגע עם מים ושכבר שבוע לאחר הניתוח ניתן לצלול בבריכה ללא חשש. רופא הילדים שלנו לא שמע על כך וקצת הופתע. האם הדבר נכון? תודה

29/05/2008 | 12:04 | מאת: ד"ר עדי בירון

קיימות מספר גישות לגבי השאלה של שחיה עם כפתורים, ולכל אחת מהן ניתן למצוא סימוכין בספרות הרפואית. ישנם אלה הגורסים שמוטב לא לשחות כלל, וישנם אחרים המתירים לשחות ללא כל מגבלה. אני מתיר למנותחים שלי לשחות עם כפתורים רק בתנאי שמכניסים אטמים לתעלות האוזניים וחובשים כובע ים. מקווה שעזרתי... דר' עדי בירון מנתח מומחה אאג ילדים לקביעת תור: 09-8664949

29/05/2008 | 12:49 | מאת: גלינה

1. האם ניתן להשתמש באטמים רגילים או להתאים במיוחד? 2. האם אתה מכיר את הצינוריות הקטנות עליהן מדבר הרופא שלנו? תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים