בעיות אוזניים אצל בן ארבע

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/02/2012 | 10:32 | מאת: רונית

שלום, בני בן הארבע עבר ניתוח כפתורים, שקדים ואנדנואידים לפני כשנתיים. לאחרונה הבחנתי כי השמיעה שלו לא טובה ולכן פניתי לרופא אאג הנ"ל הבחין כי ישנה שקיעה של עור התוף באוזן שמאל וכי מומלץ מיידית (תוך חודשיים לכל היותר!!) לנתח כפתורים. לגבי אוזן ימין לא היה לו ברור האם ישנו צורך לנתח ולכן נשלחנו לבדיקת שמיעה. בבדיקה נמצא כי באוזן שמאל , זו עם הבעיה החמורה, הילד שומע כמעט טוב מאוד ולעומתה באוזן ימין "הטובה" הילד כמעט ולא שומע. בקבלו את התוצאה, הרופא קבע ניתוח לעוד שבועיים . ליבי לא היה שלם ולכן ניגשתי לקבלת חוות דעת נוספת אצל פורפסור בתחום באופן פרטי. הפרופסור מצא כי ישנו נקב בעור התוף באוזן שמאל, זו ששומעת טוב, ולעומת זאת באוזן ימין קשה להחליט מכיוון שהכניס מספריים חדים לאוזנו של הילד והילד אחרי כמה דקות לא יכל לסבול את הכאב ולא נתן להשלים את הבדיקה מכיוון שהיה צרומן. הפרופ ביקש שנשים במשך שלושה שבועות טיפות שמן באוזן שיקל אולי על הבדיקה הבאה. הוא גם טען שאת אוזן שמאל, זו עם הנקב אין צורך למהר ולנתח, "עושים את זה בגיל 7-8". רק המליץ לא להרטיב את האוזניים. אפשר להביו שאני יצאתי מבולבלת לחלוטין מהפגישה הזו, מיד ביטלתי את הניתוח ואני כרגע ממתינה לסיים את הבדיקה בשבועות הקרובים ולשמוע סופית מה הוא ממליץ. אשמח לשמוע מה דעתך על המקרה ואיך אני כאמא , שבנה כבר עבר ניתוח אחד בהרדמה מלאה לפני שנתיים מחליטה האם לשלוח או לא את בנה לניתוח נוסף, האם יש סיבה מוצדקת לנתח שוב, הרי הילד מתפקד מצוין, בעיית השמיעה אינה מפריעה לו ביומיום ובטח לא סובל מבעיה כזאת או אאחת בדיבור. המון תודה על הסבלנות רונית

שלום רונית אני כמובן לא אוכל לתת חוות דעת ולהסיק מסקנות ללא בדיקת הילד. יש לך פה הבדלי גירסאות בין הרופאים וזה לא מצב נדיר. בכל מקרה ברור שבמידה ויש נקב אין מקום לניתוח צינוריות, כוון שהנקב משמש כבר כצינורית אין צורך בניקוב נוסף של התופית. גם נושא השקיעה של עור התוף בעייתי מאד לטיפול וקיימות גישות סותרות כוון שניתוח צינוריות יכול לגרום לשקיעה חמורה יותר (לאחר שהצינורית נפלטת). בכל מקרה תמתיני לבדיקה החוזרת. אין מה למהר עם ניתוח צינוריות לא מדובר על שינויים של ימים ושבועות אלה שנים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים